Tarta cu vinete si parmezan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 110 gr unt rece
  • doua linguri cu apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • doua vinete mari
  • ulei pentru prajit
  • doua galbenusuri
  • 40 gr parmezan ras
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 300 ml lapte
  • o frunza de dafin
  • un praf de nucsoara
  • doua linguri cu patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Preparam aluatul astfel: punem faina impreuna cu sarea intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si apa. Framantam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa si continuam pana cand coca se leaga si poate fi modelata sub forma de minge. O invelim intr-o folie si o punem in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

2. Intre timp preparam sosul Bechamel: topim untul intr-o cratita, adaugam faina si laptele amestecand continuu cu mare grija, la foc mic. Adaugam frunza de dafin, nucsoara, sare si piper dupa gust si lasam la foc mic amestecand cu un tel din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa.

3. Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie rotunda pe care o asezam intr-o forma de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm. Dupa ce am aranjat aluatul in tava il intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si asezam pe fundul tavii o bucata de hartie de copt peste care punem un strat de boabe de fasole uscata. Acest procedeu face ca aluatul sa nu se stranga. Coacem aluatul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 minute la foc potrivit (aproximativ 180 grade).

4. Vinetele le taiem cubulete, le presaram cu un praf de sare si le prajim in ulei incins, pana cand se rumenesc. Le scoatem intr-un vas in care am asezat un servet de hartie absorbanta, pentru a elimina uleiul in exces.

5. Amestecam vinetele cu sosul Bechamel, adaugam galbenusurile, parmezanul ras, patrunjelul tocat marunt si la urma sare si piper dupa gust. Adaugam compozitia rezultata peste aluatul copt, presaram putin parmezan ras si dam din nou la cuptor, la foc potrivit (aproximativ 180 grade) pentru 20-30 minute pana cand tarta se rumeneste frumos. O putem servi atat calda cat si rece, presarata deasupra cu patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise