Tarta cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g visine fara samburi
  • 150g zahar

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se toarna peste galbenusuri si se incorporeaza bine.Se adauga faina cate o lingura pe rand si s amesteca bine.se adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, esenta de rom si de vanilie.Compozitia se pune in cuptor.Visinele se amesteca cu zaharul si se tin la foc mic pana cand acestea se inmoaie si se fier.Se scoate blatul pe un platou se insiropeaza cu zeama de la visine si daca mai este nevoie e mai adauga sirop(apa,zahar,esente).Se adauga apoi visinile si se lasa la racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise