Tarta cu visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 ouă
  • -un pahar de faină
  • -un pahar de zahăr
  • -esenţe
  • -un praf de sare
  • -4 linguri de ulei

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam nici un fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta, iar apoi se bat bezea.

Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile, după care se adaugă făina.

Puneti aluatul, care trebuie să semene cu o smântână mai groasă în tava pregătită, după care se presara visinele date prin faina.

Bagati tava in cuptor si asteptati pana se coace(cam 20 min). Cand este gata, se scoate si se presara zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise