Tarta cu visine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g faina,
  • 200g unt,
  • 100g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 1 lingura smantana,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 100 ml visinata,
  • 200g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 200 ml frisca.
  • La ciocolata amaruie eu pun si coaja de portocala.

Mod de preparare

Se face aluatul (amestecam toate ingredientele)si se pune la rece o ora.

Se imbraca forma de tarta,stratul de aluat sa nu fie prea gros, se inteapa putin cu o furculita si se da la cuptor 30-35 min .

Crema:

Ciocolata se topeste pe baie de abur,cand incepe sa se topeasca ,se adauga visinata si se lasa la racit.

Se bate frisca bine cu mixerul si se amesteca cu crema de ciocolata rece.

Se umple forma de tarta cu crema obtinuta. ,se pun visine,si se orneaza dupa imaginatie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise