Tarta cu zmeura

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 linguri apa calda
  • 4 linguri apa rece
  • 175 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 g amidon
  • praf de copt
  • 200 g gem zmeura cald
  • o budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • 500 g zmeura
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pina zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusele in compozitia de albus, faina, praful de copt si amidonul. Se pune aluatul in forma de tarta tapetata cu hirtie de copt si se coace 25-30 min apoi se lasa la racit. Blatul se unge cu 200 g gem de zmeura. Budinca de vanilie se fierbe cu laptele si 5 linguri de zahar si se lasa sa se racoreasca. Se toarna apoi peste blat. Deasupra se pune zmeura spalata si zvintata. Se da la rece citeva ore apoi se imbraca cu frisca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise