Tarta de branza

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de biscuiti simpli,
  • 50 g unt,
  • 1 cutie de branza Philadelphia (200g),
  • 2 cutii de frisca lichida (400 g),
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 plic de gelatina (preferabil de lamiie pentru ca sa avem trei culori la prajitura).
  • Puteti folosi gelatina normala fara aroma si colora cu un colorant alimentar daca vreti sa aveti prajtura colorata.

Mod de preparare

Se sfarma biscuitii cu robotul de bucatarie sau cu mina pina devin un praf pe care il amestecam cu untul. Atentie untul nu se topeste!

Se amesteca foarte bine cu mina iar apoi se pune intr-o tavita sau forma de prajitura apasind cu lingura pentru ca amestecul sa ramina compact pe fundul tavitei.

Intr-un bol punem frisca lichida, brinza Philadelphia, zaharul si gelatina fierbinte. (Un pahar de apa se pune la fiert, iar cind incepe sa clocoteasca se adauga gelatina amestecind pina se dizolva. Se toarna peste celelalte ingrediente din bol).

Se amesteca cu mixerul cam un minut si se toarna peste masa de biscuiti din tavita.Se lasa la frigider pina ce s-a intarit.

Se intinde peste suprafata ei gem sau dulceata de cirese, visine sau coacaze sa fie putin acrisor. Se serveste cu frisca sau fara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise