Tarta de caise cu caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o lamaie bio
  • 1 pliculet de praf de copt pt dulciuri
  • 5-6 linguri de zahar pt caramel
  • 10-12 caise fara samburi si taiate in jumatate

Mod de preparare

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja rasa de lamaie si amestecam din nou cu mixerul. Punem faina in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt.

Intre timp, pe aragaz, punem o oala de aluminiu pt dulciuri sau una de inox care nu are manere de plastic, pentru a putea fi introdusa la cuptor. Adaugam 5-6 linguri de zahar si topim zaharul cu un pahar de apa amestecand bine cu lingura de lemn. Lasam pana capata o culoare maronie si intindem caramelul si pe peretii oalei. Asezam caisele cu jumatatea taiata in jos, apoi turnam aluatul. Dam la cuptor 40-45 minute la 160 °.

Cand este gata, o mai lasam inca 5 minute si apoi o rasturnam invers pe un platou. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise