Tarta de cartofi cu branza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi albi cu coaja subtire, nedecojiti dar foarte bine spalati
  • jumatate de cartof dulce, decojit
  • 2 oua
  • 1/3-1/2 cana de telemea rasa
  • o ceapa mica/medie
  • 1 lg cimbru uscat
  • sare si piper, dupa gust
  • boia dulce
  • verdeturi maruntite: leurda, patrunjel, ceapa verde, chivas – pentru decorat
  • 1 lg ulei de masline

Mod de preparare

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa.

Unge forma cu foarte putin ulei de masline.

Pune feliutele de cartofi circular, una suprapusa peste jumatatea celeilalte, ajungand treptat catre centru. Adauga feliute de cartof dulce si ceapa .

Intr-un vas separat, bate 2 oua. Adauga telemea rasa, sare, piper si cimbru. Pune acest amestec peste cartofii din forma de gatit si folosind o furculita, disperseaza amestecul in asa fel incat sa ajunga la aproape toate feliutele de cartof.

Pre-incalzeste cuptorul la 180ºC si pune tarta la cuptor pentru 30-35 de minute.

Presara paprika dulce pe deasupra si adauga verdeturi proaspete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise