Tarta de ciocolata fara gluten

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crusta:
  • 44 g cocos ras
  • 210 g faina de migdale
  • 33 g ulei de cocos
  • 1/4 lingurita sare
  • 33 g sirop de agave
  • Crema:
  • 265 ml lapte de cocos,
  • 310 g ciocolata amaruie (am folosit 75%)
  • Topping:
  • 45 g fulgi mari de cocos
  • 60 g nuci de macadamia
  • 20 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Crusta:

Se preincalzeste cuptorul la 170 g C.

Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul, se adauga uleiul de cocos, sarea si siropul de artar si se mixeaza.

Se pune amestecul in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.

Se da tava la cuptor pentru 10 minute pana ce crusta devine aurie (verificati cam dupa 7 minute).

Se lasa la racit in tava.

Crema:

Se pune laptele de cocos intr-o cratita, pe foc iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se toarna intr-un vas, peste ciocolata maruntita.

Se lasa 1 minut apoi se mixeaza cu mixerul pentru a se omogeniza foarte bine ingredientele.

Se toarna crema peste crusta.

Topping:

Se pun ingredientele pentru topping intr-o tava, pe hartie de copt si se tin la cuptor aproximativ 3 minute.

Se aseaza peste crema si se lasa la racit.

Inainte de servire recomand sa tineti tarta o ora la frigider

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise