Tarta de varza acra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 250 g faina, 100 g unt, sare, putina faina pentru planseta. Umplutura: 600 g varza acra, 100 g slaninuta afumata (taiata felii), 1 lingurita anason, 3 oua, 200 g frisca batuta, sare, piper, nucsoara, 200 g cascaval.
  • (pentru 8 bucati)

Mod de preparare

Aluatul: Se framanta un aluat neted din faina, unt, 1/2 lingurita de sare si 4 linguri de apa rece. Se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie subtire pe tabla de prajituri data cu putina faina si se asaza intr-o forma de tarta (28 cm diametru), avand grija sa acopere si marginile. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace cca 15 minute in cuptorul incins in prealabil.

Umplutura: Se stoarce bine varza acra si se taie fideluta. Se amesteca cu felioarele de slaninuta si anasonul. Se bat ouale, se incorporeaza frisca si se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se intinde umplutura de varza peste foaia de aluat si se toarna deasupra ouale amestecate cu frisca. Se presara cascavalul ras si se baga la cuptor. Se coace - la aceeasi temperatura - circa 45 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise