Tarta frageda cu prune glazurate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou. Crema: 1 kg prune
  • 3 linguri apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 6 foi gelatina
  • frisca pentru decor.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se intinde in forma de tarta si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca. Prunele se macina si se amesteca cu zaharul si apa. Se pun la fiert, se adauga faina si se amesteca pentru a nu se face cocoloase. Se lasa sa se lege bine compozitia apoi se ia de pe foc si se raceste. Se dizolva gelatina si se amesteca cu prunele. Se pune pe blat crema si se da 3 ore la rece. Se decoreaza cu frisca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise