Tarta Makruska

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar zahar,putina sare
  • 1 + 3/4 pahar faina
  • 1 ou
  • 3linguri apa gheata(foarte rece)
  • ptr umplutura
  • 6oua
  • 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar
  • 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • putina nucsoara
  • 1lingura rom sau koniak
  • putina esenta de migdale
  • ptr ornat
  • ciocolata alba sau amara

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la mixer si l-am lasat o ora in frigider.

Umplutura

Am separat ouale albusul l-am batut spuma cu zaharul si dupa aceea am adaugat galbenusul si restul ingridentelor.

Se unge o tava de tarta(eu ma folosesc de tavi din silicon sint foarte practice)si am asezat aluatul inauntru.Am turnat compozitia umplaturii deasupra si am nivelat usor.Se coace la 150 de grade o ora sau pina cind umplutura este uscata si tarta coapta.

Am topit ciocolata alba la ben marin si am ornat prajitura cu ea.Este foarte gustoasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise