Tarta "Martisor"

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 Martie !
  • 300g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100ml suc natural de rodie
  • 100g zahar
  • ½ lingurita colorant rosu
  • 150g margarina topita
  • Pt umplut:
  • 600g branza dulce de vaci
  • 200ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pt décor
  • Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

Mod de preparare

Intr-un vas incapator, cernem faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute.

Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Pe masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand aluatul si pe margini.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la rece.

Intre timp punem gelatin la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul, extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta (fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de frisca cu branza.

Umplem tarta, decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise