Tarta nadei

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt si faina pentru forma de tort
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 180 g unt nesarat, topit
  • 115 ml ule de masline
  • 150 g lapte
  • seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie
  • 400 g faina obisnuita
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare marina
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 175 grade C. Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul

de 15 cm, captusiti-o cu hirtie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.

Bateti oule si zaharul timp de 3 minute, cu telul sau cu un mixer electric, pâna se

albesc si se îngroasa apoi adaugati untul, uleiul de masline extravirgin, laptele si

semintele de vanilie. Amestecati hine, apoi adaugati faina cernuta, praful de copt si

sarea. Adaugati coaja de lamâie si de portocala si amestecati cu o lingura de lemn

pina la omogenizarea completa. Puneti aluatul deoparte 10 minute, pentru ca faina

sa absoarba lichidul.

Adaugati cam un sfert din afine sau struguri, puneti aluatul cu lingura în forma si

neteziti suprafata cu o spatula. Puneti forma în mijlocul cuptorului încins si coaceti-o 15 minute. apoi scoateti-o si presarati deasupra restul fructelor, Împingeti-le

usor în aluat, apoi puneti din nou forma în cuptor pentru 30-40 de minute, pâna

dind se rumeneste deasupra si se întareste. Lasati prajitura sa se raceasca în forma,

pe un gratar. Dupa 10 minute. desprindeti marginile cu un cutit si rasturnati-o.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise