Tarta parfumata cu masline verzi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 75 g masline verzi fara samburi,
  • 6 oua foarte proaspete,
  • 150 ml smantana groasa,
  • 100 g suc de rosii mai concentrat,
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv.

Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise