Tarta rapida cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6
  • oua
  • 400 g zahar
  • 200 ml lapte sau iaurt
  • 400 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • margarina pentreu uns tava
  • 1 Kg fructe: visine
  • cirese
  • mere
  • pere
  • caise
  • piersici
  • fructe de padure.

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, peste care se toarna in fir(ca la maioneza)uleiul, se adauga laptele sau iaurtul si se amesteca. Faina se cerne si se pune peste compozitie. In faina se pune bicrbonatul care se stinge cu zeama de lamaie.Toate se amesteca si se toarna in tava bine unsa. Fructele fara samburi, felii sau jumatati se aseaza in compazitie(cu cat mai multe cu atat este mai gustoasa prajitura) si se da la cuptor pana se rumeneste usor.Dupa ce se raceste , se intinde frisca batuta peste prajitura si se da la frigider pentru cateva ore. Cu visine este foarte racoritoare. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise