Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g făină albă
  • 60 g unt tare
  • lapte rece cât ia
  • sare
  • Ingrediente pentru topping:
  • 200 g brânză de vaci
  • două linguri cu griș
  • două linguri cu iaurt gras sau smântână
  • o linguriță chimen
  • 7-8 buchețele de broccoli congelat ( poate fi și proaspăt, dar trebuie fiert în prealabil )
  • o lingură cu vârf cu pesmet
  • sare și piper

Mod de preparare

Ce ziceți de-o tartă cu blat crocant și interior pufos cu brânză fină de vaci? Dar de o tartă cu buchețele suculente de broccoli?

Azi le-am îmbinat. Ceea ce a ieșit e divin și nu are grad de comparație. Unde mai pui că e gata în maxim 40 de minute...

Aluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece.

Am întins un blat rotund pe care l-am mutat apoi în tavă, pe hârtia de copt.

Brânza de vaci am omogenizat-o împreună cu iaurtul și grișul. Am potrivit de sare și i-am dat o savoare aparte adăugând chimenul.

Am pus crema de brânză în mijlocul foii de aluat și am așezat deasupra buchețelele de broccoli. Am mai presărat puțină sare și puțin piper, pesmetul, apoi am aranjat marginile tartei.

În cuptorul încins am copt tarta 15 de minute la 200 de grade.

N-a apucat să se răcească prea bine. Izul savuros de unt, emanat în timpul coacerii m-a făcut să-mi pierd răbdarea. :)

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise