Pentru aluat : amesteca apa, faina si untul si prepara un aluat. Framanta-l, ruleaza-l de cateva ori si modeleaza-l in forma de bila. Aseaza aluatul intr-o tava sau forma pentru tarte, pregatita in prealabil pentru copt, intr-un strat nu mai gros de 1 cm.
Pentru umplutura : intr-un vas mic topeste untul, adauga faina si laptele si lasa totul la foc mic, amestecand continuu cu un tel mic pana ce crema incepe sa se ingroase. Adaugati ouale bine batute, branza faramitata marunt/rasa prin razatoare, sare si piper dupa preferinta, ca de altfel si praful de nucsoara. Amestecati cu telul mic in continuare la foc mic pana la omogenizarea compozitiei apoi turnati in tava de copt, peste aluatul de tarta.
Se coace la 200 grade C. pentru aproximativ 1 ora, mai exact pana se formeaza o crusta aurie!
Pont: pentru a fi cat mai apropiati de reteta originala, va sugerez sa alegeti un cas / cascaval obtinut din lapte de vaca, cu o textura semi-ferma, FARA un gust sau aroma puternica, strigenta sau intepatoare. E de preferat o textura catifelata, placuta cu aroma de nuca.
=== Anne Marie - Merci pour la recette! ===
--------------------
Astept cu drag comentariile dvs, va invit sa vizualiati si celelate retete postate de mine si nu uitati sa le votati!
In incheiere va doresc pofta buna si reafirm ceea ceea voi spune si in incheierea altor viitoare postari - o reteta ofera doar linii de ghidare, nu va sfiiti sa va folositi imaginatia si instinctul in realizarea propriilor variante culinare.
Florentin V. Logigan (c) Suceava 2009
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise