Tarte Austríaca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr. unt
  • 350 gr. zahãr
  • 6 ouã
  • 350 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • un vârf cutit de piper alb mãcinat
  • 5 linguri lapte
  • 3 mere golden si sucul de la o lãmâie
  • 5 prune uscate
  • 100 gr. zahãr galben pt. decor

Mod de preparare

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte.

Pune fãina cu praful de copt si piperul.

La urmã pune laptele. Unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã tarta.

2) Merele se curãtã de coajã, se taie pe jumãtate.

Fiecare jumãtate se taie felii pe un fund de tocat, cu grijã pt. a nu separa feliile complect de bazã. Toarnã sucul de lãmâie si pune-le peste tartã,în intervale se pun prunele fãrã sâmburi.

3)Pune zahãrul galben peste tartã (sau pudrã alb).

Dã la copt la 190ºC pt. cca. 35 min.

Feliile de tartã se pot servi cu înghetatã.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise