Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit, în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină, 100 gr. de zahăr pudră, 100 gr. de unt, un ou, 6 linguri de apă, o esenţă de vanilie.
  • Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră, 150 gr. de zahăr, 6 linguri de făină, un ou, 750 ml de lapte.
  • Pentru ornat: căpşuni, inimioare de ciocolată.

Mod de preparare

Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare.

Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.

A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.

Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.

Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.

Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:

Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.

Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise