Tarte cu dovlecei si ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat fraged,
  • 400 ml lapte smantanit (degresat),
  • 3 oua,
  • 1 varf de cutit nucsoara,
  • 3 dovlecei,
  • 200 g cartofi,
  • 4 cepe verzi,
  • 1 legatura cimbru proaspat,
  • 1 lingura seminte de susan,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Intindeti aluatul cat mai subtire si imbracati cu el 8 forme mici de tarta (antiadezive). Separat, bateti intr-un castron ouale cu laptele, nucsoara, sarea si piperul.

Taiati dovleceii rondele, opariti-i cu apa clocotita si lasati-i sa se scurga. Curatati cartofii, fierbeti-i si taiati-i felii subtiri.

Puneti in fiecare forma cate-un strat de dovlecei si unul de cartofi (alternativ) si turnati deasupra cate 3 linguri din amestecul de oua + lapte.

Presarati apoi ceapa taiata rondele si cimbrul tocat marunt si dati tartele 30 de minute la cuptorul incins in prealabil la 210°. Cand sunt coapte tartele, presarati peste ele semintele de susan.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise