Tarte cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 200 ml apa
  • sare
  • Crema:
  • 7 oua
  • 5 galbenusuri
  • 6 lamai (zeama si coaja rasa fin)
  • 2 portocale zeama
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g zahar

Mod de preparare

Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora.

Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri.zeama de la porocala si lamaie, coaja de lamaie si zaharul si se bat pana se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si se omogenizeaza.

Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune aluatul.Se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se pune crema peste aluat si se da la cuptor la 180 grade , 1 h.

Scoasa de la cuptor:Se lasa sa se raceasca.

Se caramelizeaza 200 grame de zahar si se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Cand caramelul s-a racit se rupe in bucati si se baga in blender pana se obtine un \"praf de caramel\".Cu ajutorul unei site se presara \"praf de caramel\" pe tarta rece. Se mai lasa 10 min pana se topeste caramelul de pe tarta (caramelul absoarbe umezeala de pe tarta si se va topi).

(aveam mai multe poze dar nu mai pot sa bag-scuze)

Asta este tot!Pofta buna si spor la gatit!!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise