Tartelete cu pere si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g,
  • 100 g unt moale,
  • 40 g zahar,
  • 1 galbenus,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • sare.
  • Pentru umplutura: 3 pere,
  • 200 g samburi de nuca,
  • 3 linguri miere,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 lingura rom.

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina cu zaharul, sarea (1 varf de cutit) si coaja de lamaie si incorporati repede untul. Adaugati galbenusul si 2-3 linguri de apa si framantati aluatul (repede) pana ce devine neted si se desprinde de pe degete. Faceti o bila, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa stea o ora la frigider.

Intre timp curatati perele si taiati-le lamele de aceeasi grosime, dupa ce ati inlaturat partea lemnoasa si semintele.

Puneti-le pe foc intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de miere, zaharul vanilat si 50 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet circa 15 minute, pana ce s-a evaporat lichidul. Zdrobiti perele cu furculita, incorporati romul si lasati-le sa se raceasca.

Incingeti cuptorul la 180°C.

Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul: 8 cm). Intepati aluatul cu o furculita, ungeti-l cu mierea ramasa si dati tartele 10 minute la cuptor.

Umpleti tartele cu pere, garnisiti-le cu samburi de nuca, dati-le din nou la cuptor si lasati-le sa se coaca inca 15 minute.

Serviti-le caldute, eventual cu putina frisca lichida sau batuta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise