Tartelette

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 250 gr faina
  • * 75 gr zahar pudra
  • * 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • * 2 galbenusuri
  • * 1 fiole esenta vanilie
  • * 3 linguri apa rece
  • * un praf de sare
  • Crema:
  • * 1 plic budinca vanilie sau
  • * crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • Decor:
  • * fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)

Mod de preparare

1. Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.

2. Se adauga untul bucatele. Incorporam bine untul, apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.

3. La sfarsit, se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.

4. Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.

5. Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina. Se intinde foarte subtire. Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete. Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose. Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla. Se coc pana devin usor aurii. Se lasa la racit.

6. Preparam crema conform instructiunilor de pe plic. O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele. Ca decor se pun fructe mici.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise