Tavalita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 50 g margarina topita si racita,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 100 ml lapte dulce,
  • mirodenii,
  • esenta de rom,
  • 300-350 g faina,
  • bicarbonat (sau praf de copt) stins.
  • Compozitia pentru crema
  • un pachet de margarina,
  • 1/4 kg zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 10 linguri de lapte.

Mod de preparare

Se face un aluat care se da la cuptor, in tava unsa si pudrata. Dupa ce s-a copt se taie cubulete si cu o furculita se inmoaie in crema preparata din ingredientele mentionate si clocotita.

Bucatelele de aluat, se trec prin crema clocotita dupa care se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca macinata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise