Tavalita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 cani cu zahar
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • 4 cani faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • un pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • esnta de rom
  • Pentru finisare:
  • nuci macinate sau nuca de cocos.

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Intre timp pregatim glazura astfel:

Se pun pe foc margarina,zaharul, cacaua si apa, si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin.La sfarsit se pune esenta.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate). Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise