Telemea pane cu garnitura de ceapa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 ml otet,
  • 200 ml vin rosu,
  • o foaie de dafin,
  • 3 crengute cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate,
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • un ou,
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare),
  • 4 linguri ulei.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.

Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.

Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).

Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.

Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.

Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.

Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.

Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise