Televizor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g untura
  • 7 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 3 linguri gris
  • 35 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra

Mod de preparare

250 g faina se freaca cu 100 g untura, apoi se pune 1 ou, 3 linguri smantana, 2 linguri cacao si un varf de cutit de bicarbonat.

Aluatul se framanta si se imparte in 2 parti egale. Se coace pe fundul tavii. Separat de face un piscot din 6 oua.

Crema:

3 linguri gris fiert se pune in 35 g lapte, 1 plic de zahar vanilat si se fierbe pana devine mai gros.

Separat se freaca 250 g unt cu 250 g zahar pudra pana se face spuma. Dupa ce grisul s-a racit, de adauga untul si se umple foile.

O foaie cu gem si una cu crema, iar piscotul in mijloc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise