Televizor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g untura
  • 7 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 3 linguri gris
  • 35 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra

Mod de preparare

250 g faina se freaca cu 100 g untura, apoi se pune 1 ou, 3 linguri smantana, 2 linguri cacao si un varf de cutit de bicarbonat.

Aluatul se framanta si se imparte in 2 parti egale. Se coace pe fundul tavii. Separat de face un piscot din 6 oua.

Crema:

3 linguri gris fiert se pune in 35 g lapte, 1 plic de zahar vanilat si se fierbe pana devine mai gros.

Separat se freaca 250 g unt cu 250 g zahar pudra pana se face spuma. Dupa ce grisul s-a racit, de adauga untul si se umple foile.

O foaie cu gem si una cu crema, iar piscotul in mijloc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise