Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 GR PISCOTURI
  • 300 GR MASCARPONE
  • 200 GR ZAHAR
  • 200 ML FRISCA LICHIDA
  • 100 GR CAFEA MACINATA
  • 100 ML CONIAC
  • 30 GR CACAO
  • 5 OUA

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat.

Se pun galbenusurile peste mascarpone, se adauga frisca, apoi se pun albusurile si se amesteca de jos in sus.

In 500 ml apa se face o infuzie de cafea, se strecoara, se lasa la racit, apoi se amesteca cu coniacul.

Piscoturile se inmoaie in cafea, apoi se asaza pe un platou intr-un rand, se pune un strat de crema deasupra si se repeta operatia.

Se orneaza cu crema si se pudreaza cu cacao.

A fost incredibil de gustos, chiar daca nu este Tiramisu rețeta originală.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise