Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua,
  • cafea,
  • 13 linguri zahar,
  • piscoturi,
  • 25g alcool sambuca,
  • cacao,
  • branza mascarpone

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca pana se ingroasa tare si se lasa la rece 2-3min.

In galbenusuri se adauga 7 linguri zahar si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga cutia de mascarpone si se mixeaza pana devine o pasta fina.

Separat se face intr-un bol cafea (fierbinte) un pic mai tare, se amesteca cu 3 linguri zahar si se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga sambuca.

Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-un platou dreptunghiular cu pereti de10cm. Se amesteca albusul cu galbenusul foarte usor si se intinde peste primul rand de piscoturi, se presara cu cacao si se adauga al 2 rand de piscoturi si crema deasupra. Se presoara din nou nou cu cacao si se lasa la racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise