TIRAMISU

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 7 oua;
  • 700 gr frisca hullala;
  • 7 linguri de zahar
  • 600 gr piscoturi pt. tiramisu ( savoyardi)
  • 1 cutie 250 gr mascarpone ;
  • 100 gr cafea + 10 linguri zahar + 3 - linguri rom (bautura, nu esenta de rom)
  • 2 pliculete de intaritor de frisca nu neaparat

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul. Se pune putin cate putin frisca si mascarpone si praful de intaritor pt frisca si se bate cu mixerul. Se fierbe 100 gr cafea + 10 linguri zahar in 1L apa. Dupa ce se raceste cafeaua se strecoara si se pune romul (cafeau trebuie fiarta nu la filtru). Se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se aseaza un rand de frisca pe deasupra, se aseaza si al doilea rand de piscoturi cu al doilea rand de frisca. La sfarsit se tapeteaza cu cacao ;

Se pune la frigider dupa ce sa umezit cacaoa.

La 1 ou se pune 100 gr frisca si 1 lingura zahar.

In functie de adancimea tavii se pot aseza si 3 randuri de piscoturi cu 3 randuri de frisca.

Se serveste dupa o zi de la preparare.

Mi-a placut mult acest Tiramisu, mai mult decat Tiramisu rețeta originală

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise