Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti petite-beurre sau piscoturi
  • 4 linguri de nescafe
  • 2 linguri de zahar 1/2 pahar apa
  • 1 pahar lichior de portocala
  • 500 gr de brinza grasa ca smintina
  • 250 gr smintina de frisca
  • 100 gr praf de zahar
  • 20 gr de cacao sau viermisori de ciocolata

Mod de preparare

Chiar daca nu este un Tiramisu rețeta originală, este delicios.

Se amesteca nescafe cu zahar si apa si lichiorul de portocala se incalzeste putin pe foc mic ca sa se formeze un sos. Se freaca brinza cu smintina si praful de zahar intr-o o crema si se adauga 4 linguri din sos.

Intr-o tava dreptunghiulara se aseaza biscuitii inmuiati in sos. Se asaza unul linga altul pina se acopera toata tava, se toarna o parte din crema dupa care se asaza inca un strat de biscuiti si dupa care se adauga restul cremei.

Se netezeste suprafata prajiturii si se presara putina pudra de cacao sau ornamente de ciocolata. Se lasa o noapte la frigider ca sa se patrunda. Este o prajitura rece foarte gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise