Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 40 buc. piscoturi Savoiardi
  • - 500 gr Mascarpone
  • - 5 oua
  • - 100 gr zahar
  • - 3 plicuri de zahar vanilat
  • - 50 ml lapte
  • - 300 ml expresso tare
  • - 50 ml lichior
  • - cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

1. Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un bol termorezistent, adaugam laptele si fierben bain-marine pana cand se ingroasa (mai subtire decat o budinca)

2. Se lasa sa se raceasca bine compozitia. Vedeti ce culoare galbena frumoasa au ouale ecologice.

3. Adaugam branza Mascarpone si omogenizam bine

4. Batem bine cele 5 albusuri cu un praf de sare si le adaugam la compozitia anterioara si omogenizam.

5. Intr-o tava incepem sa aranjam piscoturile: luam fiecare piscot si il inmuiem in cafeaua amestecata cu lichiorul; treceti repede piscotul prin lichid astfel incat sa nu se imbibe prea mult; piscotul e ca un burete si absoarbe foarte repede lichid

6. Dupa ce am aranajat jumatate din piscoturi, turnam jumatate din compozitie si nivelam.

7. Repetam operatiunea cu restul iscoturilor si turnam cealalta jumatate de crema. Nivelam.

8. Cu o strecuratoare mica (de ceai) pudram cu cacao din belsug toata suprafata Tiramisu-ului.

9. Dam la frigider 3-4 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise