Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 40 buc. piscoturi Savoiardi
  • - 500 gr Mascarpone
  • - 5 oua
  • - 100 gr zahar
  • - 3 plicuri de zahar vanilat
  • - 50 ml lapte
  • - 300 ml expresso tare
  • - 50 ml lichior
  • - cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

1. Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un bol termorezistent, adaugam laptele si fierben bain-marine pana cand se ingroasa (mai subtire decat o budinca)

2. Se lasa sa se raceasca bine compozitia. Vedeti ce culoare galbena frumoasa au ouale ecologice.

3. Adaugam branza Mascarpone si omogenizam bine

4. Batem bine cele 5 albusuri cu un praf de sare si le adaugam la compozitia anterioara si omogenizam.

5. Intr-o tava incepem sa aranjam piscoturile: luam fiecare piscot si il inmuiem in cafeaua amestecata cu lichiorul; treceti repede piscotul prin lichid astfel incat sa nu se imbibe prea mult; piscotul e ca un burete si absoarbe foarte repede lichid

6. Dupa ce am aranajat jumatate din piscoturi, turnam jumatate din compozitie si nivelam.

7. Repetam operatiunea cu restul iscoturilor si turnam cealalta jumatate de crema. Nivelam.

8. Cu o strecuratoare mica (de ceai) pudram cu cacao din belsug toata suprafata Tiramisu-ului.

9. Dam la frigider 3-4 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise