Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7-8 linguri de zahar
  • 500g branza mascarpone
  • 3 ceasca cafea
  • 100ml vin rosu(coniac)
  • 400g piscoturi
  • cacao pentru ornat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Tiramisu rețeta originală se prepara astfel:

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla.Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare.Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise