Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi (48 buc)
  • 500 grame mascarpone
  • 150 grame zahar
  • cacao
  • cafea rece neindulcita (optional, ceva coniac, 2-3 linguri)

Mod de preparare

Amesteci zaharul cu branza mascarpone pana se topeste zaharul. Piscoturile le treci prin cafea unu cate unu (atentie daca le inmuiati prea tare, se lasa prajitura, aspectul o sa lase de dorit) apoi le asezi pe un platou dreptunghiular, 2 coloane a cate 12 piscoturi, in doua etaje. Dupa ce ati asezat primul strat, intindeti cu o jumatate din compozitia formata din zahar si mascarpone. Puneti al doilea rand si restul de crema. La sfarsit cerneti cacao peste prajitura, sa o acopere bine. Dati-o la rece cel putin 12 ore. Acesta prajitura este mai buna cu cat timpul trece (dar sa nu exageram....)

Mult mai simplu decat Tiramisu rețeta originală :)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise