Tiramisu rețeta originală
Cum se prepara Tiramisu rețeta originală:
Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am batut spuma cu putina sare iar cand au fost" tepene" am adaugat celelalte 4 linguri de zahar.In castronul cu galbenusurile am adaugat branza mascarpone si le-am amestecat.Recunosc ca am bagat putin mixerul in compozitia de galbenusuri si branza si am mai adaugat esenta de rom.Dupa ce le-am mixat vreo 2 minute am adaugat cu spatula albusurile si am amestecat incet.Intre timp am facut cafeaua tare.Imi oprisem o cana pentru mine crezand ca e prea multa.Dar piscoturile au absorbit multa cafea, asa ca mi-am luat adio de la partea mea peste care pusesem putin lapte deoarece nu sunt un mare fan al cafelei.
Am inmuiat piscoturile in cafea....cu grija ca se topesc repede.Intr-o tava de yena (preferata mea de altfel) am pus primul strat de piscoturi apoi crema, celalalt strat de piscoturi si am incheiat cu crema.Deasupra am pudrat o tona de cacao si acum astept sa o tai peste cateva ore.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise