Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri,
  • 500 g mascarpone,
  • 1/2 l frisca lichida,
  • 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker,
  • 1 cana zahar,
  • 4 folii de piscoturi,
  • cafea neagra
  • cacao .

Mod de preparare

Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si pentru un desert obisnuit si o facem asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic.

Se freaca galbenusurile cu zahar ( eu le pun in blender), se adauga frisca , se bate pina ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfirsit se pune praful de vanilie.

Piscoturile se inmoaie in cafea neagra (racita) si se incepe constructia tortului : pe fundul vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un al rind de crema, alte piscoturi si la sfirsit crema.

Peste ultimul strat de crema se presara cacao cernuta si se da la rece pentru minim 4 ore.

Este o reteta simpla, mult mai simpla decat Tiramisu rețeta originală, fara pretentii si garantez reusita tortului pentru oricine il face si respecta reteta !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise