Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cafea:
  • 2 cani cafea pregatita tare
  • 2-3 linguri zahar
  • 6 linguri de lichior de ciocolata sau cafea
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 450 - 500 g branza mascarpone
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingura de lichior de ciocolata/cafea
  • 2 linguri de vin dulce (Marsala sau Lacrima lui Ovidiu)
  • 1 ceasca de frisca
  • Piscoturi pentru tiramisu
  • Cacao

Mod de preparare

Vom proceda intocmai ca la Tiramisu rețeta originală:

Se bat galbenusurile cu mascarpone, zaharul, lichiorul si vinul (se poate folosi un mixer). Se bate frisca si se incorporeaza cu crema incet cu lingura (pentru a nu se sparge frisca nu se foloseste mixerul).

Se pune intr-o tava dreptunghiulara un strat de crema, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, iar crema, se presara cacao din belsug si se repeta procesul. Si peste ultimul strat de crema se pune un strat de cacao.

Se poate servi si imediat, dar mai buna este daca se tine la frigider peste noapte si se serveste apoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise