TIRAMISU ANDA

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de biscuiti Petit Beurre, cam 300gr.
  • 1 cutie smantana - 250gr.
  • 1 cutie frisca - 250gr.
  • 5 oua
  • 1 cana cu esenta cafea neagra
  • 1 baton vanilie
  • 150 - gr. zahar
  • Putin praf de cacao sau ciocolata neagra pentru final

Mod de preparare

- Se prepara o cafea tare si se untroduce batonul de vanile, se lasa sa se raceasca;

- Se spara ouale si se pun galbenusurile cu zaharul si se amesteca foarte bine apoi se pune putin cate putin smantana si dupa ce compozitia este ca o smantana groasa se pune la congelator pentru 15 min.

- Se bat bine albusurile si se adauga frisca lichida;se amesteca cu mixerul compozitia de frisca si albusuri si cand e foarte bine batuta se pune si ea pentru 15 min in frigider

- Dupa ce a trecut timpul mentionat se iau din congelator si frigider cele doua compozitii si se amesteca impreuna;

-Se purcede la aranjarea compoitiei: se pun biscuiti in amestecul de cafea + vanilie + zahar si se inmoaie (nu se tin mult pentru ca sunt foarte fragili)

- Se aseaza un strat de biscuiti si apoi compozitia de frisca si celelalte ingrediente, iar un strat de biscuiti si un strat de crema, pana la final cand ultimul strat este de crema peste care se presara cacao sau daca doriti ciocolata neagra rasa.

-Se pune la frigider si dupa aproximativ 1 ora se poate consuma.

Pofta buna!

La fel de bun ca si Tiramisu rețeta originală!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise