Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cacao pudra- cat se doreste
  • Cafea concentrata- cat este nevoie pentru a inmuia piscoturile
  • Ciocolata rasa- cat se doreste, pentru a acoperi tiramisu'
  • Mascarpone- 500 g
  • Oua- 6 bucati- de marime medie
  • Zahar- 120 g (+ 2 linguri pentru cafea, daca se doreste)
  • Piscoturi- 400 gr

Mod de preparare

Cum se face Tiramisu rețeta originală:

Se pregateste cafeaua concentrata (aproximativ 200-250 ml), se indulceste si se varsa intr-un vas larg, pentru a se racori si a fi usor de inmuiat piscoturile.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat galbenusurile cu 60 g zahar, pana se topeste zaharul si devine spumos.

Se amesteca cu o lingura Mascarpone-ul, pana ajunge la o consistenta cremoasa, fara a insista prea mult. Acesta se adauga la galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Atentie! Daca se bate prea mult, riscati sa se taie, sa devina o pasta lichida.

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se apoi restul de zahar (60 g). Se bate bine, pana se topeste zaharul.

Se amesteca prima crema cu albusul spuma, usor, pana la omogenizare.

Se inmoaie piscoturile in cafea, repede, unul cate unul, cu grija sa nu devina prea moi, prea "apoase". Acestea se aseaza in asa fel ca sa rezulte straturile incrucisate (unul pe lung, urmatorul pe lat) ca sa se tina ca un blat. Dupa ce am asezat un strat de piscoturi, asezam peste un strat de crema, cernem cacao, urmand cu un alt strat de crema, cacao...etc, terminand la final cu cacao pudra si ciocolata rasa din abundenta.

Se lasa cateva ore la frigider, pentru a se compacta si a-i da timp sa se raceasca bine.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise