Tiramisu cu ananas

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-galbenusuri
  • 200g zahar
  • 500g frisca
  • 250ml suc de ananas
  • 1 ananas(sau o cutie de compot)
  • -500g mascarpone
  • -savoiardi(eu am folosit pavesinni,sunt putin mai subtiri vin ft bine in tiramisu cu fructe)
  • -optional-nuca de cocos

Mod de preparare

Bateti bine galbenusurile cu zaharul pana se topesc bine si devin spumoase. Separat bateti frisca bine si o dati deoparte in frigider. Adugati mascarpone in compozitia de oua,ametecand usor pana se incorporeaza,si devine o crema omogena.

La aceasta crema se adauga frisca,amestecand cu grija,pt a nu se ,,taia''. Se inmoaie biscuitii in sucul de ananas se asaza intr-o tava ,primul strat de biscuiti,al 2-lea strat de crema , ananas taiat cubulete,si din nou un alt strat de biscuiti,crema,ananas.

Se lasa in frigider timp de 2-3 ore,dupa care se poate servi. Eu am ornat cu nuca de cocos,merge ft bine cu ananasul.

Tiramisu rețeta originală este preferatul meu, dar si varianta asta a urcat in topul preferintelor! :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise