TIRAMISU CU CAISE

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • (pentru 4 portii):
  • 250g. mascarpone,
  • 250ml. frisca,
  • 1/2-1 lingurita praf de scortisoara,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 pachete zahar vanilinat,
  • 2 linguri rom,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de la 1 portocala,
  • 150g, turta dulce,
  • 1 cutie compot de caise(425ml.)

Mod de preparare

1.Se pune branza mascarpone impreuna cu frisca intr-un bol si se amesteca bine pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga scortisoara,zaharul pudra,zaharul vanilinat,romul, sucul si coaja de portocala.Se scurg caisele si se taie corabioare.

2.Se pregatesc 4 castronase pentru desert sau 4 pahare cu picior , in care se pune turta dulce, apoi caisele si crema de mascarpone in straturi si se pun la rece.

3.Inainte de servire, se presara scortisoara.

Obs:Se poate prepara si cu piersici, pere , felii de mere inmuiate in vin alb sau felii de portocale.

Dupa ce am incercat Tiramisu rețeta originală trebuia neaparat sa incerc si aceasta varianta.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise