Tiramisu cu cirese

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 mg cafea la ibric fara zat
  • 5 linguri Marsala
  • 100 g mascarpone
  • 100g frisca
  • 200g cirese fara coada si samburi, facute piure la robot
  • O fiola esenta de vanilie
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 oua
  • 100g zahar pudra
  • Cacao neagra
  • 80g Ciocolata neagra

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine.

Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone. Se adauga frisca si ciresele.

In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se toarna jumatate din crema. Se asaza un alt strat de piscoturi si se toarna restul cremei.Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi ideal). Inainte de servire se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.

Tiramisu rețeta originală nu mi s-a parut atat de bun pe cat este aceasta varianta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise