Tiramisu cu coniac

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  • 500 gr smantana
  • 200 ml coniac
  • 4 oua
  • 400 ml cafea
  • 250 gr zahar
  • cacao

Mod de preparare

Smantana se pune intr-un vas marisor impreuna cu zaharul, nu tot pentru ca avem nevoie si la cafea(depinde cat vreti sa fie de dulce),dupa care puneti ouale unu cate unul mestecand in continu cu mixerul. Adaugati 1/3 cantitatea de coniac iar restul il puneti in cafea. Dupa ce ati adaugat coniacul trebuie sa mestecati pana cand compozitia se leaga bine.

cafeaua trebuie sa fie putin calduta pentru ca piscoturile sa nu traga prea multa cafea.

deci avem totul pregatit, se ia o tava(sa aiba in inaltine 4-5 cm).

piscoturile se trec prin cafea se aseaza in tava dupa ce ati obtinut un rand puneti crema si iarasi piscoturi si tot asa pana cand terminati compozitia, asa cum se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală

la sfarsit se orneaza cu cacao pe deasupra.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise