Tiramisu cu fructe de padure

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de mascarpone
  • 100 g zahăr brun
  • 5 ouă
  • 400 g de pișcoturi
  • 300 ml de cafea tare
  • puțină sare
  • 2 linguri de Amaretto/esență de migdale
  • 1 pungă de fructe de padure congelate

Mod de preparare

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară.

Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine.

Albușurile se bat cu putină sare, apoi se adauga în cremă, amestecând ușor.

Se înmoaie pișcoturile în cafea și se pune un strat pe fundul unei tăvi. Se pune jumătate din cremă și se nivelează. Al doilea strat va fi cu pișcoturi înmuiate în sucul lăsat de fructele de pădure la care mai adăugați puțin sirop din apa cu zahăr sau compot. Se pune restul de cremă și se nivelează.

Deasupra se presară fructele de pădure.

Se pune la frigider până a doua zi.

Dacă vreți mai multa cremă decat prevede Tiramisu rețeta originală, puteți adăuga frișcă sau brânză de vaci.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise