Tiramisu cu fructe de padure

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -400 grame piscoturi
  • -un plic de crema pentru prajituri de la Dr.Oetker, cu vanilie
  • -o cutie de mascarpone
  • -peltea, sirop sau dulceata de fruncte de padure
  • -sirop de visine
  • -250 gr lapte rece pentru crema de vanilie.

Mod de preparare

Am facut crema de vanilie asa cum scrie pe prospect, dupa care am amestecat-o cu mascarpone si am pus in crema, fructe de padure(afine, zmeura si mure, pe carele-am amestecat cu putin zahar si le-am dat un clocot pe foc, dupa care le-am racit si apoi le-am adaugat la crema).Am inmuiat piscoturile in sirop natural de visine, pe care l-am diluat putin cu apa, si am construit tortul dupa metoda clasica a retetei de tiramisu, adica, un strat de piscoturi, unul de crema si tot asa...Pe deasupra, am asezat gramajoare mici de fructe de padure, din care am pus si in crema. Si iata ce a iesit.A fost ff bun si ff aromat, la fel ca si Tiramisu rețeta originală

Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise