Tiramisu cu iz de castane

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 400 g piscoturi sampanie
  • Pentru crema:
  • - 4 galbenusuri;
  • - 200 g frisca lichida;
  • - 120 g zahar cristal;
  • - 250 g mascarpone;
  • - 1 esenta rom;
  • - 2 lingurite cu varf de crema de castane;
  • - ness, pentru insiropat - 4 linguri

Mod de preparare

Pregatire crema:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi se adauga in frisca, crema de galbenus, mascarpone, esenta de rom si crema de castane.

Finalizare prajitura:

Piscoturile de sampanie se insiropeaza in ness instant (am folosit 500 ml apa + cele 4 linguri cu ness).

Se aseaza pe un platou un strat subtire de crema, apoi piscoturile de sampanie insiropate si tot asa pana se termina piscoturile. La final se adauga restul de crema, se pudreaza ness si se orneaza cu ciocolata.

De departe cel mai bun Tiramisu, chiar mai bun si decat Tiramisu rețeta originală

Sursa acestei retete este blog-ul culinar:

http://www.dulcegarii-culinare.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise