Tiramisu cu piure de castane

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g piscoturi
  • 500g piure de castane
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 100g zahar praf
  • 300 ml frisca
  • 1 cafea expreso
  • 10 ml rom sau esenta de rom
  • cateva nuci pentru ornat(obtional)

Mod de preparare

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi si cel la borcan;cel la borcan fiind mai lichid nu vom mai adauga albusurile de ou).Se adauga 100g zahar praf,5 ml. de rom si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar,se amesteca pana obtinem o crema moale(nu lichida).

Intr-o tava de chec se pune folie alimentara.Faceam o cafea expreso pe care o indulcim cu putin zahar si adaugam 5ml. de rom.Aranjam piscoturile unul langa altul,insiropam fiecare piscot cu cafea,dupa care punem jumatate din compozitia de pireu de castane.Asezam al doilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si pumen restul de pireu de castane.Asezam al treilea rand de piscoturi,insiropam cu cafea si punem totul la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.

Inainte de-a scoate tortul din frigider,batem frisca.Se scoate tortul din frigider si cu grija ,tinand folia alimentara de capete,scoatem tortul din tava si-l asezam pe un platou.Se indeparteaza folia si se acopera pe lateral si deasupra cu frisca.Se poate decora cu nuci sau pur si simplu cu praf de cacao.(Eu l-am decorat cu biscuiti pe care am pus cate o jumatate de nuca ,un varf de lingurita de miere si le-am pus la cuptor 3min;cat sa se topeasca mierea.Dupa ce biscuitii s-au racit i-am folosit la decorarea tortului).

Chiar daca Tiramisu rețeta originală este preferatul meu, mi-a placut mult si aceasta varianta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise