TIRAMISU CU RUBARBA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 6 persoane)
  • 4 tije de rubarba,
  • 12 biscuiti mari, simpli,
  • 100g. zahar praf,
  • 150ml. frisca,
  • 250g. mascarpone;

Mod de preparare

1,Se curata rubarba si se taie in bucatele.Se pune intr-un castron.Se adauga 50g. zahar praf, 20ml. apa si se fierbe 20 de minute, pe foc moderat, pana cand rubarba devine supla si se zdrobeste cu furculita.Trebuie sa ramana si suc in cratita in momentul terminarii procesului de fierbere.

2.Intr-un castron ,se freaca mascarpone cu restul de zahar praf pana devine o compozitie cremoasa.Intr-un alt castron, se bate frisca si se amesteca delicat cu crema de mascarpone.

3.Intr-un vas de Jena sau de sticla , dreptunghiular, se aseaza biscuitii, se acopera cu compotul de rubarba si cu crema de mascarpone. Se pune la rece, in frigider , timp, de 1 ora, apoi se serveste.

Dupa ce incercati Tiramisu rețeta originală sa incercati si varianta mea

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise