Tiramisu cu smantana

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 g smantana
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 6 lingurite de cafea
  • 3 cani de apa
  • 7 linguri de zahar
  • piscoturi de sampanie
  • o esenta de rom
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu rețeta originală cred ca o stiti. Dar de cea cu smantana ati auzit?

Se prepara o cafea din cele 3 cani de apa si 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca.

Se bat 4 galbenusuri cu 7 linguri de zahar, se adauga smantana si se amesteca continuu pana se incorporeaza. Crema astfel obtinuta se da la rece cateva minute. Se bat albusurile spuma si se adauga praful de frisca nedizolvat. Cele doua creme se amesteca bine. Cafeaua se amesteca cu eenta de rom. Intr-un vas se pune primul stara de piscoturi inmuiate in cafea, jumatatea din crema,apoi al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si crema ramasa. Deasupra se presara cacao. Se da la rece pentru cateva ore si se poate servi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise